Wekelijks rapportje, dinsdag 16/8 tot zondag 21/8

Aangezien het “bouwverlof” voorbij is en we dus enkel ’s avonds enkele uren kunnen werken en in het weekend, zullen we voortaan op het einde van de week een kort verslagje schrijven van de activiteiten van de voorbije werkweek.

Tijdens de weekends mogen jullie afhankelijk van de werken je aan een uitgebreidere blog verwachten, want de zaterdag en de meeste zondagen zal er de hele dag gewerkt worden.

Deze week hebben we verder gewerkt aan het plafond van de studio/atelier, hoe dat werkt kennen jullie ondertussen al, dus daar gaan we nu geen gedetailleerde beschrijving van geven.

Verder hebben we deze week ook een cursus elektriciteit gedownload die we gaan gebruiken om ons terdege voor te bereiden op de elektriciteitswerken. Eerste stap is per verdieping uitwerken welke aansluitpunten waar moeten komen en hoe dat de nodige draden en contactdozen daarvoor voorzien moeten worden.

Dit belooft alleszins nog een serieuze uitdaging te worden. Al bij al moet je bij het uitdenken van je elektriciteitsplan toekomstgericht denken. Zo voorkom je dat je na enkele jaren opnieuw je muren moet openbreken om extra leidingen te leggen.

Waarschijnlijk gaan we voor de lichtknoppen werken met teleruptoren in de elektriciteitskast, zodat de drukknoppen dynamisch in de elektriciteitskast gekoppeld kunnen worden. Hierop kom ik nog terug als we bezig zijn met de schakelingen in de kast. Het lijkt op het eerste zicht simpel, maar het zal nog moeten blijken hoe simpel of ingewikkeld dat in de praktijk zal blijken te zijn.

Zaterdag hebben we ons “geamuseerd” met plastic tegen de gevel te hangen tot helemaal boven in de nok. Gelukkig kon Mario ons daarbij een handje helpen, want ik moet toegeven dat de ladder van 3 keer 16 treden voor mij gewoon te zwaar was om recht te zetten. Ze weegt dan ook meer dan mezelf, he! Voor het overige hebben Eefje en ik de ramen die in de studio stonden naar de slaapkamer verhuist om daar plaats te maken.

We willen immers de vloer van de studio gaan afwerken. Daarvoor moet er eerst stro in de vloer gestopt worden, waarna de vloer met OSB-platen kan afgedekt worden. Vandaag zijn we alvast begonnen met stro in de vloer steken, maar door de enorme drukkende warmte van vandaag gaat het niet echt vooruit. Hopelijk is het de volgende week ’s avonds iets frisser en krijgen we dat tegen het volgende weekend klaar.