Vloeren, ramen en muren

Op zaterdagmorgen weer om 8u afgesproken met Papa Jef. Terwijl Eefje de kids op de kunstacademie leert schildren, begin ik alvast met het afwerken van de vloer beneden. Ik denk er nog net op tijd aan dat er eerst nog enkele elektriciteitsleidingen naar de garage en studio gelegd moeten worden, dus worden die eerst op hun plaats gelegd.

Daarna gebruik ik een spiksplinternieuwe stift om op de OSB-platen aan te duiden waar de waterleidingen en elektriciteitsdraden lopen. Zo voorkomen we verrassingen bij het nagelen van de afwerkingsvloer later.

Papa Jef werkt ondertussen verder aan de raamkozijnen en helpt ook even een handje om een OSB-plaat op zijn plaats te leggen die niet tussen enkele eerder gelegde platen wil schuiven. Hij zaagt er eerst aan de kant met de groef enkele milimeters af en daarna wordt de groef opnieuw uitgediept. Zo is de plaat enkele milimeters smaller en schuift ze er vlotjes tussen.

Als Eefje op de werf toekomt na het lesgeven, is het tijd om de OSB-platen onder de trap op hun plaats te leggen. Perfecte timing dus, want dat lukt echt niet alleen! Even later liggen eindelijk alle platen op hun plaats. Weer een mijlpaal afgewerkt!

Het is ondertussen 16u en houden het voor de zaterdag voor bekeken. Papa Jef heeft nog andere afspraken die hij moet nakomen en wij zijn allebei stikdood. Zaterdagavond wordt dus gebruikt om uit te rusten zodat we vandaag weer fit en fris waren om aan de muren te beginnen.

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog stromuren gebouwd hebben en we moeten er dus even weer inkomen. Hoe ging dat nu weer? Gelukkig komt alles snel weer terug en tegen de avond is er alweer een muur helemaal klaar en zijn enkele balken op de juiste lengte gezaagd zodat we morgenavond meteen aan de slag kunnen.

De volgende weken zal er hard gewerkt worden om de muren zo snel mogelijk af te werken, zodat de ramen kunnen gemonteerd worden en het glas besteld.

1 reactie


  1. //

    Amaai!, Eefle en Jean Marie
    Al zover gevorderd. Knap werk.
    Nog heel veel moed bij de afwerking.
    Hopelijk blijft het weer nog wat meezitten.
    Succes,
    Kus
    Annick

Comments are closed.