Bouwaanvraag ingediend…

Om de administratieve molen op gang te krijgen en ervoor te zorgen dat we op tijd kunnen beginnen, moesten er vandaag een aantal formaliteiten gebeuren.

Eerst langs de Orde van Architecten in Hasselt, waar we onze bouwaanvraag moeten laten afstempelen. Ik was net iets te vroeg daar, maar de dames van het secretariaat kwamen net terug van hun middagpauze en waren zo vriendelijk om me al meteen binnen te laten. Vijf minuutjes later stond ik alweer buiten met een afgestempeld dossier.

Verder naar het gemeentehuis van Heusden-Zolder waar ik op de dienst Ruimtelijke Ordening moet zijn. Ook hier meteen geholpen en dus na een goeie 15 minuten sta ik ook hier weer buiten met een ontvangstbewijs onder de arm.

Goedkeuring kan maximaal 3 maanden duren, maar men verzekerde me dat dat tegenwoordig veel sneller gaat en dat onze startdatum van 11 april 2011 haalbaar moet zijn. Voor verdere vragen mag ik altijd bellen. In dat geval moet ik wel altijd het dossiernummer dat ik terugvind op het ontvangstbewijs vermelden. Zo weten ze meteen over welke bouwaanvraag ik het heb.

Nu kunnen we wat dit betreft niet veel meer doen dan afwachten.

Terwijl we wachten op de bouwvergunning blijven we uiteraard niet bij de pakken neerzitten. Donderdag 10 maart hebben we een afspraak met de architect om samen met Papa Jef (onze schrijnwerker van dienst) de bouwplannen en technische uitvoering te bespreken.

De sondering van onze grond moeten we ook nog opvolgen en zodra deze gebeurd is en onze fundering volgens plan in orde is, kunnen we alvast onze grondwerker contacteren en de graafwerken en funderingswerken inplannen.

’t Wordt spannend, maar we geloven erin!