Batibouw

Aangezien onze bouwplannen nu wel heel concreet worden, vonden we het de hoogste tijd om voor een aantal dingen wat meer informatie te gaan verzamelen. En waar kan dat beter dan op Batibouw? We hebben daar immers de gelegenheid om de verschillende fabrikanten met mekaar te vergelijken zonder hiervoor het halve land te moeten afreizen…

Eerst op de agenda: dakpannen en ingewerkte zonnepanelen. Omdat we een ecologisch huis willen bouwen en zoveel mogelijk groene energie willen gaan gebruiken, willen we uiteraard zonnepanelen op ons dak. We houden echter niet van het uitzicht van opbouwpanelen en wouden daarom de voor- en nadelen van ingebouwde zonnepanelen bij de verschillende mogelijke fabrikanten een keer bekijken.

Bij de eerste fabrikant krijgen we al meteen een kortingsbon van €500,00 in ons pollen geduwd, da’s alvast een goed begin, maar we willen toch de verschillende systemen eens met mekaar vergelijken. Zo wandelen we ook nog langs Koramic en Eternit. Uiteindelijk lijkt het systeem van Eternit op het eerste zicht het systeem dat ons het meeste aanspreekt. We kregen hier ook de meest deskundige uitleg, hetgeen ons sowieso meer vertrouwen geeft.

Dakpannen en zonnepanelen: check!

We willen ook graag gebruik maken van een zonneboiler om ons water te verwarmen, maar we hebben totaal geen idee hoe dit concept werkt, laat staan waar we zoiets best gaan kopen. Gelukkig vinden we bij de stand van “Zen” een verkoopster die ons met kennis van zaken uitlegt hoe het systeem werkt. Ze onderbreekt er zelfs speciaal haar lunch voor! In ieder geval weten we na haar uitleg perfect hoe een zonneboiler werkt en we zijn alvast overtuigd dat we er eentje gaan installeren.

Zonneboiler: komt in orde…

We moeten ook vrij snel werk maken van onze nieuwe energieleverancier. Volgens de VREG-calculator is Lampiris voor ons de goedkoopste en bovendien levert deze 100% groene stroom, hetgeen ons toch ook wel extra aanspreekt. We nemen dus bij de stand van Lampiris een folder en modelcontract mee om thuis verder te bekijken.

Energie: check!

We lopen nog langs bij een aantal fabrikanten van pelletskachels. Voor noodgevallen (lees temperaturen van -20°C of lager) moeten we immers in een kleine pelletskachel voorzien. De prijzen bij de verschillende fabrikanten liggen een beetje in dezelfde lijn, zodat hier waarschijnlijk het design doorslaggevend gaat worden. We nemen een deel folders en boekjes mee en besluiten dat we dit later thuis op ons gemakje gaan bekijken.

Pelletskachel: bijna check…

Nadat we onze hoofddoelen gevonden hebben, wandelen we nog wat rond op de beurs en nemen we een kijkje bij de verschillende leveranciers van keukens, trappen en badkamers. We zien zowaar ons droombad staan op één van de stands en nemen na een aangename babbel met de verkoper en zijn vrouw een catalogus mee om ‘later thuis te bekijken’. We zijn geen twee standen verder gewandeld als we alletwee tegelijk opmerken: eigenlijk vind ik dit bad echt wel geweldig… Daarmee is het dan meteen ook beslist. We kopen het! Terug naar de sympathieke verkoper die ons nog een extra korting geeft en ons gerust stelt dat het geen probleem is dat ons bad pas over een half jaar geleverd moet worden. We hoeven zelfs geen voorschot te betalen!

We gaan er nog niet te veel over vertellen, maar we kunnen jullie alvast verklappen dat het een zeer klassiek design is dat we helemaal naar onze eigen smaak kunnen aanpassen! We kunnen haast niet wachten om er ons eerste badje in te nemen…

Het wordt nu stilaan tijd om te vertrekken, want ’s avonds worden in het Sportpaleis van Antwerpen verwacht voor de show van Alex Agnew. Hm, waar was die vestiaire nu weer? Even zoeken, maar gelukkig was Eefje haar gevoel voor richting dit keer prima in orde… Daarna de auto zoeken, hetgeen ook niet altijd evident is op parking C, maar gelukkig hebben we hier een goed referentiepunt onthouden en dus vormt dat geen probleem.

Een beetje moe maar met goeie vooruitzichten vertrekken we richting Antwerpen…

2 reacties


  1. //

    Oh wat fijn dat we het allemaal van vrij dichtbij kunnen volgen via dit kanaal.
    Was super goed idee van jullie.
    We kijken mee uit naar de dag dat de bouw van jullie droomwoning zijn aanvang neemt.
    Niet vergeten foto’s te maken,hé!!
    Groetjes


    1. //

      Fijn om te zien dat onze blog ook echt gelezen wordt.
      En uiteraard gaan er heel wat foto’s en filmpkes gemaakt worden. Met eentje die bezeten is door fotografie en de ander die graag filmpkes maakt kan dat niet missen, he…

Comments are closed.