OSB in de badkamer – Deel 1

Een zicht vanop de gang met de stand van zaken zoals we gisteren gestopt zijn.

Vanavond hebben we verder gewerkt aan de binnenmuren van de badkamer.

Rond 8u een kort intermezzo, want we hadden ook met Matthias van het Leemniscaat afgesproken op de werf. We bekijken samen wat er allemaal moet gebeuren om de buitenkant van onze woning te bepleisteren. Er staat ons best wel wat werk te wachten:

  • stellling bouwen rondom het huis
  • stro scheren
  • hout met rietmatten bedekken
  • wapennetjes nieten over het hout
  • druipranden voorzien aan de onderkant van de muren
  • afplakken van de ramen

We gaan hier waarschijnlijk ongeveer een weekje voor nodig hebben en dit zal naar alle waarschijnlijk in april/mei ingepland moeten worden.

Ondertussen kunnen we verder werken aan het afwerken van het huis aan de binnenkant. We informeren ook even naar de hoeveelheid leem die we gaan nodig hebben voor de binnenzijde en dat is dus ongeveer 100kg per m² als we het helemaal strak willen afwerken. Vermits wij voor de “net niet perfect strakke” versie gaan zal dat iets minder zijn, maar Matthias raadt ons aan om gewoon een vrachtwagen leem te laten brengen.

We zullen ook de leemmachine van Matthias huren om zo het lemen sneller te kunnen afwerken. Hiervoor zullen we later nog concrete afspraken maken als we zover zijn dat we kunnen gaan lemen.

Als Matthias weer vertrokken is, werken we verder aan onze binnenmuren totdat de twee zijmuren van de badkamer met OSB bekleed zijn. Dan is het alweer bijna 23u en dus de hoogste tijd om naar huis te gaan. Ons beddeke zal weer zeer welkom zijn…