De eerste verdieping

Op maandagavond zijn Eefje en ik alvast begonnen met het uitzetten van het kader van de eerste muur op de eerste verdieping. We beginnen met de muur tussen de slaapkamer en de gang. Omdat we pas vrij laat zijn kunnen beginnen kregen we het kader niet helemaal af, maar Papa Jef wist ons te vertellen dat hij dinsdag (vandaag dus) tijd had om een handje te komen toesteken.

Terwijl ik zelf aan het werk ben op de bank, werken Eefje en Papa Jef verder aan de binnenmuren op de eerste verdieping en tegen de avond staat het volledige kader van de binnenmuren op de eerste verdieping klaar. Dat is dus

  • de muur aan de andere kant van de trap die de scheiding vormt tussen traphal en badkamer
  • de muur tussen de badkamer en onze slaapkamer
  • de muren die de badkamer en slaapkamer van de gang scheiden.
Papa Jef bevestigt één van de verticale balken van de binnenmuur bovenaan.
Een zicht vanuit de slaapkamer toont het kader van de tussenmuur, de muur naar de gang en de muur aan de kant van de traphal.

Bovendien heeft Eefje de muur van de slaapkamer aan de gang al aan één kant al met OSB bekleed, zodat deze klaar is voor het leggen van de leidingen en geluidsisolatie.

We beginnen zo al een aardig zicht te krijgen op de definitieve indeling van ons strohuis en we kijken er meer dan ooit naar uit om in ons huisje in te trekken…