Beslissingen en halve muren…

Afgelopen weekend brachten we een bezoekje aan de bouwinnovatiebeurs in de Grenslandhallen in Hasselt. Een zeer leerrijk bezoek, want we wisten hier heel wat openstaande vragen op te lossen.

Zo weten we al dat we:

  • Voor de plafondverlichting op de benedenverdieping naar alle waarschijnlijkheid een railsysteem gaan gebruiken waarop de nodige lichtbronnen gemonteerd kunnen worden.
  • Voor onze elektriciteitswerken kunnen samenwerken met een firma die ons op maat zal begeleiden. Dat wil zeggen dat we ons plan kunnen voorleggen en dan samen bespreken wat we zelf doen en wat we liever laten doen.
  • Dat we voor het lemen van onze binnenmuren kunnen kiezen voor rietmatten of fermacellplaten. De kostprijs per m² is hetzelfde en de platen hebben als voordeel dat er nog maar een dun laagje leem op moet omdat de muren al vlak zijn. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we dus voor deze laatste optie.
  • De kans is groot dat we voor onze leem de kant- en klare leem van Ecomat gaan gebruiken. Die is wat duurder, maar heeft als voordeel dat er geen stro en zand meer onder gemengd moet worden en dit dus een pak makkelijker werkt.

Op zolder moesten er nog twee tussenmuren met OSB bekleed worden langs één kant en daarmee zouden dan alle binnenmuren klaar zijn om van de nodige elektriciteitsdraden enzovoort voorzien te worden.

Mijn vrouwke wist me afgelopen Valentijn te verrassen door dit werkje samen met haar broer, Niels, op te knappen. Hierdoor hebben we nu dus overal ‘halve muren’ staan. Dat wil zeggen dat het kader voor de muren er staat en dat ze allemaal al langs één kant met OSB bekleed zijn.

We kunnen dus beginnen aan de volgende stap in de afwerking: alle muren van de nodige elektriciteit voorzien en in de badkamer daarbij ook nog de nodige waterleidingen en afvoeren installeren.