Een dagje fermacell en het eerste stro is geschoren…

Vandaag is Jens ons weer een handje komen toesteken. Terwijl ik op het werk bezig ben met vergaderen (jippie…) zijn Eefje en Jens druk bezig met Fermacell te plaatsen in de badkamer en in de living beneden.

Er wordt ook alvast een muur geschoren en de balken in deze muur krijgen een jasje van jute zodat deze muur alvast klaar is om geleemd te worden. Het scheren met de elektrische kettingzaag van Papa Jef gaat vrij vlot en binnen de kortste keren ligt het hele huis weer vol met stro… Het is niet te geloven hoeveel stro er van één muur komt!

De muur geschoren en de houten balken voorzien van een jasje uit jute...

Als ik ’s avonds toekom help ik nog eventjes met de muur beneden in de living. Hier moeten we nog een extra truukje uit onze trukendoos halen. Omdat de OSB-platen voor de draagbalk staan, kunnen de Fermacell-platen niet helemaal tot boven vlak gezet en vastgeschroefd worden. We lossen dit op door korte balkjes tegen de draagbalk te zetten. Tussen elk balkje laten we exact de afstand die tussen de schroeven gelaten moet worden bij het vastschroeven van de Fermacell-platen.

Een balkje op de afstand van de schroeven zorgt dat de Fermacell-platen mooi vlak vast gezet kunnen worden.

 

En als de rand van de plaat niet mooi op het balkje uitkomt, dan foefel je even door het balkje schuin te zetten...