Een druk weekend…

Afgelopen weekend is er weer heel wat werk verricht in ons strohuisje.

Op zaterdag en zondag hebben Eefje en ikzelf samen de resterende binnenmuren van de badkamer en de keuken van Fermacell voorzien. Papa Jef had ervoor gezorgd dat de OSB-wanden helemaal tot boven dicht waren. Doordat hij de stroken OSB die nog ontbraken op voorhand op maat kon zagen en van een groef voorzien, was dit een stuk makkelijker dan dat wij ter plaatse deze platen op maat hadden moeten zagen en dan met de handcirkelzaag van een groef voorzien.

Eefje voorziet de onderliggende plaat van lijm zodat de volgende plaat erboven goed aansluit.

Terwijl wij aan de Fermacell bezig zijn, voorziet Papa Jef bovendien de stromuur in de keuken van een houten kaderement waarop we dan later OSB kunnen bevestigen.

Jean Marie fixeert de Fermacell gipsplaten door om de 25cm een schroef te plaatsen.

Hij doet dit door eerst het stro gelijk te scheren en daarna een groef te voorzien in het stro waarin een plank verticaal tussen de aandrukbalken vastgezet wordt. Doordat we nu hier een OSB-wand kunnen maken, wordt het ook mogelijk om aan deze muur de nodige keukenkasten op te hangen.

Papa Jef bevestigt de verticale balkjes door ze schuin vast te schroeven op de bovenliggende en onderliggende balk.
Het resultaat van een namiddag timmeren: een mooi kaderement om een OSB-muur van te maken.

Omdat we voordat we de scheidingswand van de douche in de badkamer kunnen plaatsen de exacte afmeting van de douchebak moeten kennen, zijn we tijdens het weekend alvast op verkenning gegaan naar douchebakken. Voorlopig hebben we nog niet echt onze gading gevonden, maar daar maken we dus zeker deze week nog werk van.