Een weekend vol draden…

Zaterdag moest ons Eefje de hele dag gaan lesgeven, dus kwam Papa Ronny mij helpen met het trekken van de draden voor onze elektriciteit.

Papa Jef was ook al vroeg van de partij en heeft in de slaapkamer de muur naar boven verlengd zodat we deze mooi kunnen laten aansluiten met het plafond. Door eerst boven de draagbalk met latten een constructie te maken kunnen we hierachter verder opvullen met stro en daarna de muur mooi recht afwerken alvorens te lemen. Bovenop het kader en tegen de laatste draagbalk van het plafond is ook een panlat  bevestigd zodat daar dan langs onder dezelfde plafondplanken als in de rest van de kamer tegen genageld kunnen worden.

Als we dit verder gaan afwerken zullen we dit documenteren met beelden om het allemaal wat duidelijker te maken.

Tegen de avond hebben Papa Ronny en ikzelf ook weer een paar honderd meter extra draad gelegd. Doordat we eerst al de gaten in de planken geboord hebben en deze met het decoupeerzaagje verbinden tot een grote gleuf gaat het doortrekken van de draden een stuk vlotter.

Nadat ik de gaten geboord heb met de speedboor zorgt Papa Ronny met het decoupeerzaagje dat deze verbonden worden tot een grote gleuf. Dat maakt het trekken van de draden een stuk eenvoudiger.

Op zondag werken Eefje en ikzelf verder aan de elektriciteit en tegen zondagavond zitten we zonder 5G1,5. We kunnen dus nog niet alles afwerken voor de lichtkringen, maar het scheelt niet veel! We beginnen er in te geloven dat we tegen het volgende weekend de elektriciteitswerken kunnen afronden…