Christo…

De vorige dagen hebben Eefje en ikzelf hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben zodat vandaag de stelling kon opgesteld worden:

  • De laatste kuilen rond het huis werden dicht gemaakt.
  • Materiaal voor de binnenmuren (Fermacell, H2O) opgepikt bij Ecomat.
  • Het benodigde materiaal voor de voorbereidingen van de buitenkant werd alvast opgehaald bij Mathias: een extra heggeschaar, druipranden, nietpistolen, nietjes, wapennetten, afplaktape om de ramen af te plakken, … Kortom, ons camionnetteke was goed gevuld.

Gisteren hebben Eefje en ikzelf alvast achteraan het huis een eerste niveau stelling opgebouwd. Kwestie van vandaag alles goed te kunnen uitleggen als de helpers toekomen. Dat blijkt al bij al redelijk goed mee te vallen, dus we zien het al volledig zitten.

Het resultaat van twee dagen noeste arbeid: de stelling staat achteraan 1 verdieping hoog.

Vanmorgen om 8u waren ikzelf, Chris en Raf al present op de werf. We beginnen alvast met het uitladen van de rest van de stelling van de remork en alles rond het huis te leggen zodat we een idee hebben waar de poten moeten komen en of we voldoende stelling op voorraad hebben.

Daarna zetten we eerst de poten van de stelling achteraan omhoog, zodat deze alvast een stuk hoger staat om te beginnen, waarna we deze verder naar boven opbouwen. We beginnen met een aantal loopplanken bovenop de stelling te leggen, waarna de kaders en de leuningen van de 2de verdieping geplaatst worden. Dan leggen we de loopplanken omhoog en daarmee zitten we 2 hoog. Ondertussen zijn ook Eefje, Niels, Jens en Benny toegekomen en ze vliegen er meteen ook in.

Met zijn zevenen gaat het werk goed vooruit en rond 3u in de namiddag staat de stelling helemaal rondom het huis en hoeven enkel nog de doeken opgehangen worden. Deze doeken zullen ervoor zorgen dat het stro bij het scheren niet te veel naar onze buren waait.

Niels niet de doek van de voorgevel vast aan de spanten van het dak. Daarna worden de doeken met colson bandjes rond de stelling vastgebonden zodat ze mooi op hun plaats blijven.

 

Onze ingepakte voorgevel naar het voorbeeld van Christo...
De ingepakte achterkant. Aan de ramen hebben we geen doeken opgehangen, vermits hier nauwelijks stro geschoren moet worden.