Verhuizen…

…neemt best wel wat tijd in beslag.

De afgelopen week werd er elke avond heen en weer gereden tussen onze tijdelijke woonst en ons strohuisje om onze spulletjes te verhuizen. Gisterenavond werd dan uiteindelijk het bed en de huisdieren verhuisd en zijn we ingetrokken in ons strohuisje.

’t Is best een avontuur dat we aangaan, want:

  • de afvoer naar de riolering is nog niet aangesloten
  • er is nog geen gasaansluiting
  • elektriciteit komt nog altijd via de werfkast

Maar er is al wel:

  • een bed!
  • enkele zeteltjes en stoelen
  • een tafel
  • nen microgolfoven
  • internet en TV (vandaag aangesloten door de mensen van Belgacom)

En bijkomend voordeel is dat we voortaan geen tijd meer verliezen met heen en weer rijden en dus meer tijd kunnen besteden aan het verder afwerken  van ons TO DO lijstje. Er is nog wel wat te doen, dus de extra tijd die we hebben is mooi meegenomen.

Zo heb ik me vandaag tussendoor geamuseerd met het inbouwen van de inbouwdoosjes voor stopcontacten en schakelaars in de leemmuren. Dit gebeurt in 3 stappen.

Door het aanbrengen van de leem zijn de gaten die we in de OSB-platen voorzien hadden op sommige plaatsen (bijna) helemaal met leem volgepropt en is het mooie gat dat we voorzien hadden niet meer te bereiken.

Zo kan er geen inbouwdoosje gezet worden. De leem verstopt de voorziene uitsparing bijna helemaal.
Met een ronde en grove vijl wordt dus eerst de opening terug mooi opengevijld tot de oorspronkelijke uitsparing weer helemaal vrij is.
Het gat wordt afgesloten met PU-schuim.

We spuiten PU-schuim in de opening omdat:

  • Het gat te diep is om het inbouwdoosje op de klassieke manier vast te klemmen en deze dus vast komen te zitten in de PU-schuim.
  • We zo meteen ook de gaten luchtdicht afsluiten en er dus langs de stopcontacten geen warmte verloren gaat of koude binnenkomt.
Het inbouwdoosje wordt in het PU-schuim geduwd en komt zo netjes vast te zitten.

Nu moet enkel de rand rond het inbouwdoosje nog netjes afgewerkt worden met wat extra leem.

De inbouwdoosjes op de benedenverdieping en in de studio zitten op hun plaats. Morgen worden deze op de slaapkamer en op zolder nog ingebouwd en daarna worden deze ook netjes afgewerkt in afwachting van het inbouwen van de stopcontacten / schakelaars zelf.

Ondertussen knutsel ik een kleerkast en een tijdelijk afwaseilandje in mekaar en zorg ik dat tegen mijn vrouwke straks thuiskomt van het werk er eten op tafel staat en we voor de eerste keer naar de TV kunnen kijken in ons strohuisje…