Jippie! Een WC in huis!

Maandagavond hebben Eefje en ik ons “geamuseerd” met het trekken van de dikke elektriciteitskabel door de wachtbuis tot aan de aansluitingspaal aan ’t straat. Die  kabel weegt wel wat en is niet zo heel flexibel, dus dat ging toch niet zo in 1-2-3, maar de aanhouder wint en met wat heen en weer lopen en het nodige duwen en trekken ligt de kabel klaar om aangesloten te worden. Nu nog zien dat we alle stopcontacten en schakelaars geplaatst krijgen en dan zo snel mogelijk laten keuren!

Het is tegen dan flink beginnen regenen en dus krijgen we de greppel waarin de wachtbuizen liggen niet helemaal dicht. Schuppen is nog altijd zwaar werk en de regen maakt het er zeker niet eenvoudiger op. We laten de greppel dan uiteindelijk deels open en ik besluit om wat kameraden te vragen om in het weekend te komen helpen.

Woensdagvoormiddag zijn de mannen van Jeva opnieuw langs geweest om nu de gasmeter aangesloten is de gasleidingen naar de doorstroomgeiser en het gasfornuis in orde te brengen. Ook de aansluitingen voor het water worden in orde gebracht, zodat we meteen koud en warm water in huis hebben. De gasaansluiting moet wel nog gekeurd worden voordat de meter officieel geopend kan worden.

Donderdagavond zijn we samen alvast gaan kijken voor een geschikte WC-pot. De inbouwcassettes staan al klaar en Eefje heeft ondertussen al de primer en eerste laag verf aangebracht, maar we hebben nog geen WC-pot om er aan te hangen. We passeren even bij Jeva en komen uiteindelijk thuis met twee WC-potten. Eentje voor de badkamer en eentje voor de WC onder de trap. Eefje was eerder al twee toiletbrillen in houtkleur gaan halen, dus nu hebben we alles wat we nodig hebben.

Vrijdagnamiddag komt de gaskeurder langs en ik maak van de gelegenheid gebruik om een namiddagje vakantie te nemen om onze WC in de badkamer te installeren. We gaan nu al bijna twee weken op “den emmer” en dat is toch niet zo evident. Je beseft pas wat een luxe het toilet is als je het niet in huis hebt!

Zo’n toilet ophangen is niet eens zo moeilijk. Alles wordt netjes beschreven in de meegeleverde montagehandleiding met tekeningen die alles meteen duidelijk maken:

  1. buis voor toevoer van water afzagen op de juiste lengte
  2. buis voor afvoer van toiletwater afzagen op de juiste lengte
  3. dichtingsriemen in de inbouwcassette en de buizen goed invetten met vaseline
  4. idem voor de dichtingsriemen aan het uiteinde van de buizen aan de kant van de WC-pot
  5. montageschroeven indraaien totdat ze een goeie 2cm voorbij het glazuur van de WC-pot komen
  6. WC-pot ophangen en vastzetten met behulp van de meegeleverde moeren
  7. zorgen dat de WC-pot mooi horizontaal hangt met behulp van de meegeleverde hulpstukken

Dit alles is op een klein half uurke gefixt. Een professional doet het waarschijnlijk nog sneller.

Daarna wordt de WC-bril nog gemonteerd en de knop geplaatst om het toilet te kunnen doorspoelen en klaar is kees!

Ons eerste toilet. Jippie!!

Zaterdagmorgen is Karel al heel vroeg van de partij om te komen helpen met het dicht schuppen van de greppel met wachtbuizen. We vliegen er met ons twee meteen in en als Raf iets later ook toekomt is er al een heel eind dicht. Met drie gaat het werk uiteraard nog sneller vooruit en tegen de middag is niet alleen de greppel dicht, maar hebben we ook den “oprit” een beetje uitgevlakt. We zijn net op tijd klaar, want het begint voor de verandering nog een keer te regenen…