Zetelitis…

Deze week hebben Eefje en ik een beetje last gehad van “zetelitis”.

Iedereen had er ons voor gewaarschuwd: “Als je verhuisd bent en de zetel staat er dan gaat het werk gegarandeerd stil vallen.” En ja, we moeten toegeven dat we de laatste week niet veel uitgevoerd hebben, ook al hebben we nog geen echte zetel (we doen het voorlopig met twee oude strandstoelekes).

Verder zijn er deze week wat dingen die niet zo vlot verliepen als we gehoopt hadden:

  • De regenwaterpomp weigert voorlopig om water naar het toilet te pompen, dus moeten we nog altijd met emmers doorspoelen. We doen dus opnieuw een beroep op de mannen van Jeva en ze zullen volgende week woensdag ons probleem komen oplossen.
  • Stopcontacten plaats verloopt ook niet zo vlot als we zouden hopen en er moeten er dus nog altijd een aantal geplaatst worden.

Afgelopen week is ook de man van de groene kachel  langs geweest om een eerste inschatting te doen van het nodige werk voor het plaatsen van onze pelletkachel. Nu blijkt dat er sinds onze oorspronkelijke bestelling een nieuwer modelleke op de markt is dat een klein beetje meer vermogen heeft (9Kw ipv 8,5 Kw) en daarbovenop ook nog eens een stuk goedkoper en mooier is. Ja, dan is ’t natuurlijk snel beslist: “Doe ons dat nieuw modelleke maar.” Ook deze zal woensdag geleverd en geplaatst worden, zodat we daarna de schacht en de resterende muren kunnen beginnen afwerken.

Vandaag zijn we dan begonnen met de vloer in de keuken te leggen. Eerdat we daaraan echt kunnen beginnen moet er ’t een en ’t ander van de keuken naar de eetkamer en/of berging verhuisd worden waardoor we met wat vertraging kunnen beginnen. Een stukje vloer zullen we dus de volgende avonden verder moeten afwerken.