Gezellig warm!

Vanmorgen om 8u stipt (of zelfs iets vroeger) stonden de mannen van de groene kachel al voor de deur. Ze begroeten ons vrolijk met “Wij komen de warmte brengen.”

Ik leg even uit waar de pelletkachel moet komen en hoe dat de schacht zal komen waarin de buis voor de afvoer van de verbrandingsgassen voorzien moet worden. De mannen vliegen er meteen in. De kachel binnen brengen gaat makkelijker dan ik zou denken. Zo’n kachel weegt toch ‘maar’ 140kg is de commentaar van de installateurs. Tja, mij ga je hem niet zien optillen alleszins.

Terwijl ik nog wat verder werk aan de elektriciteit (enkele stopcontacten in de slaapkamer, stopcontacten op de studio/atelier) wordt de buis op haar plaats gezet. Geen sinecure, want het is in totaal ongeveer 11m dubbelwandige inox-buis dat er geplaatst moet worden en hier en daar moet er toch een flauw bochtje gemaakt worden om netjes rond de dragende balken van vloer en plafond te gaan.

Enfin, tegen de middag staat de kachel op zijn plaats en is de afvoerbuis op het dak bevestigd en na een korte uitleg over hoe de kachel onderhouden moet worden hebben we uiteindelijk een gezellige warmte in huis!

Onze pelletkachel in volle actie!