De badkamer…

…begint meer en meer op een badkamer te lijken.

De afgelopen week hebben Eefje en ik allereerst de schacht in de badkamer afgewerkt, door deze met OSB en fermacell te bekleden. Onderaan hebben we een opening uitgespaard voor een verluchtingsrooster. De inox schoorsteen van onze kachel loopt hier immers door en via dit rooster kunnen we dan de warmte die deze buis genereert naar de badkamer laten stromen.

Op zaterdag kan ik bij Papa Jef de laatste plankjes die hij van een schuin kantje voorzien heeft gaan oppikken en rijd ik ook even langs E.V.I. om onze schakelaars te gaan oppikken. Terwijl ik wacht tot Eefje thuiskomt, begin ik alvast met het vastschieten van de plankjes tegen de schacht. Hiervoor plaats ik eerste de korte plankjes onder het rooster en deze boven het rooster zonder ze definitief vast te schieten. Zo heb ik nog wat speelruimte om het rooster netjes te klemmen en te zien dat alles mooi uitkomt aan de zijkant van de schacht. Als dit allemaal mooi op zijn plaats zit, schiet ik alles in één keer vast.

De rest van de namiddag spenderen we aan het uitkiezen van verlichting voor de studio/atelier en de slaapkamer bij de Massive in Hasselt. Geen gemakkelijke keuze, maar uiteindelijk hebben we toch iets gevonden dat we allebei mooi vinden. We moeten helaas wel nog een paar weken wachten eerdat alles geleverd wordt.

Terug thuis werk ik verder aan de lambrisering in de badkamer, terwijl Eefje alvast de gaatjes opvult met voeggips in de overige muren die nog met leemfinisch afgewerkt moeten worden.

In de lambrisering onder het badkamermeubel moeten ook enkele gaten uitgeboord worden voor de toevoer en afvoer van het water van de lavabo’s. Omdat deze uiteraard niet netjes uitkomen in één plankje, zet ik eerst de plankjes die de gaten afdekken in mekaar. De tand-groef verbinding klemt hiervoor voldoende zodat deze goed vast blijven zitten terwijl ik op de achterkant de juiste afstand afschrijf en daarna de gaten met de klok uitboor. Dan het hele “paneel” in één keer tegen de muur zetten en vastschieten.

Eefje en ik zijn juist samen klaar met het afwerken en dan kruipen we nog even in onze zetel voor de nodige ontspanning.

Op zondag wordt er opnieuw in de badkamer gewerkt. De schacht en de muur aan de kant van het bad worden eerst nog van contact primer voorzien en daarna zetten we de leemfinish op de muur van het badkamermeubel. Het was alweer een tijdje geleden dat we dat nog gedaan hadden, maar gelukkig zijn we het nog niet verleerd en tegen de avond is deze muur helemaal afgewerkt en kunnen we ons welverdiend fritje van de frituur gaan eten.