Ne zetel!!

Gisteren is Papa Jef weer een stevig handje komen toesteken. De keuken begint al aardig op te schieten en er staat nu alvast ook een afwaseiland, netjes op maat voor ons gemaakt, inclusief bamboe werkblad. Mooi, mooi, mooi! Voorts werden er gisteren ook nog de ontbrekende kastjes en de afkasting van de dampkap geplaatst. De keuken begint zo al aardig vorm te krijgen. Tussendoor zijn we ook onze vaatwasser alvast gaan ophalen bij Electro Schroeyen. Die stond daar ondertussen al enkele maanden trouw op ons te wachten. Maandag komen de mannen van Jeva de nodige aansluitingen doen, zodat we tegen maandagavond ons afwaseiland en vaatwasser zullen kunnen gebruiken, vandaar dat we onze vaatwasser alvast netjes op zijn plaats zetten.

Voor de ‘fans’ alvast enkele teaser foto’s van onze keuken in wording.

Als smaakmaker voor de keuken: het toppeke van "den oven".
Als smaakmaker voor de keuken: het toppeke van “den oven”.
En nog een smaakmakertje...
En nog een smaakmakertje…

Op zondag zijn Eefje en ikzelf druk doende geweest om het afwaseiland en de nieuwe kastjes van een laagje primer te voorzien. Daarna gaan we even langs bij Spiraal Keramiek in Zonhoven, waar we van de opendeurdag gebruik maken om alvast een mooie fruitschaal uit keramiek te kopen voor op het afwaseiland. We zien in de winkel ook enkele mooie zelfgemaakte hanglampjes hangen en die inspireren ons om later enkele spots op maat te laten maken.

Daarna rijden we naar mij zus, Astrid, in Balen. We mogen van hun een oude zetel hebben die anders naar de kringwinkel zou verhuisd zijn. We kijken al uit naar ons eerste avondje in de zetel, maar voordat het zover is gaan we eerst nog even langs de frituur voor ons wekelijkse frietje. Tradities moeten in ere gehouden worden, nietwaar? Alvorens definitief in onze zetel te kunnen ploffen moeten we nog een paar dingen doen. Eefje voorziet de plint van het afwaseiland alvast van de eerste laag van de definitieve lak terwijl ik de zetel monteer en een stopcontact in het afwaseiland plaats. Zo kan de vaatwasser meteen in het stopcontact morgen!