De keuken is bijna klaar…

De afgelopen week hebben we weer flink geschilderd en alle onderdelen van het afwaseiland zijn ondertussen ook netjes geschilderd. Alleen de deurtjes op hun plaats hangen dat wou niet zo goed lukken. Hier gaan we de professionele hulp van Papa Jef moeten inroepen, vrees ik. De scharnieren monteren en de deurtjes inhangen dat lukte nog, maar de deurtjes ook mooi recht krijgen en gelijklopend met de laden erboven. Dat wil echt niet lukken. Met de feestdagen in het verschiet vrees ik dus dat we de keuken dit jaar niet helemaal 100% af gaan krijgen. De beloofde foto’s van de afgewerkte keuken zullen dus voor begin volgend jaar zijn…

Nu dat we de schragen in de eetkamer niet langer nodig hebben om als ‘verftafel’ te dienen hebben Eefje en ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze eetkamer deftig op te ruimen en een geïmproviseerde eettafel te plaatsen. Deze bestaat simpelweg uit enkele schragen die als tafelpoot dienen en twee OSB-platen als tafelblad. Zo krijgen we een goed zicht op hoe en waar we onze tafel willen hebben en kunnen we meteen ook uitmeten waar we de verlichting boven de tafel gaan moeten ophangen.

Ons huisje begint zo langzaam maar zeker op een afgewerkte woning te lijken.

Vorige week is ook onzen elektrieker van E.V.I. gepasseerd om onze werfkast onder stroom te zetten. Zo kunnen we nu onze stopcontacten al gebruiken en hoeven we niet langer met verlengsnoeren te werken. Dat heeft 2 voordelen:

  • We hebben overal waar de stopcontacten aangesloten zijn makkelijk toegang tot elektriciteit.
  • Doordat het hele huis niet langer vol ligt met verlengsnoeren toont ons strohuisje meteen een stuk gezelliger.

Uiteraard moeten we er wel nog op letten dat we ons stroomnet niet overbelasten, want in de praktijk komt alles nog altijd via de werfkast over één verlengsnoer tot aan de werfkast.

Er zou nog een halve dag werk zijn om onze domotica in orde te brengen en daarna kunnen we onze keuring aanvragen en Infrax de elektriciteit binnen laten aansluiten. Daarvoor moeten we wel ook nog de zonnepanelen van het dak aansluiten op de omvormer. Enfin, dat wordt ook een werkje voor begin volgend jaar.

Ondertussen kunnen we gelukkig wel al ons gasfornuis en de bijhorende dampkap gebruiken zodat we eindelijk weer kunnen genieten van een goeie huisbereide maaltijd en niet langer moeten leven van opwarmmaaltijden uit de microgolfoven. Zalig!

Tijdens de kerstvakantie gaan wij ons alvast amuseren met het ophangen van enkele lichtarmaturen zodat het er allemaal een stuk huiselijker gaat uitzien. De lamp doen branden zal dan voor volgend jaar zijn…