Gordijnen, elektriciteit en ons “window of truth”

Vandaag had ik een dagje vakantie genomen en deze heb ik goed kunnen vullen met enkele klussen in ons strohuisje.

In de voormiddag hebben Eefje en ik de overgordijnen op de eerste verdieping en op zolder opgehangen. Zo kunnen we nu overal behalve op de studio / atelier de overgordijnen dicht trekken ’s avonds. De namiddag moet Eefje weer gaan lesgeven op de kunstacademie en dus kan ik me weer amuseren met elektriciteitswerken en het sanitair in de badkamer.

In het badkamermeubel worden twee stopcontacten geplaatst. Eentje aan elke kant zodat we voortaan daar onze tandenborstel kunnen opladen en een haardroger of baardtrimmer kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Ik passeer ook even langs Jeva om daar een langere versie te halen van de chromé afvoerbuis voor de waskommen. Eerdat ik deze aansluit wil ik nog een keer een poging doen om de vastgedraaide stop van de rechterkraan los te draaien, maar deze houdt koppig stand en dus ga ik deze klus even moeten uitstellen.

Voor de laatste klus van de dag moet ik wachten tot Eefje er weer is, want daarvoor moeten we met twee zijn. Papa Jef had zaterdag ons glas voor ons “window of truth” meegebracht en gisteren is Eefje de gelaste kader gaan halen om het glas tegen te houden. Niels heeft deze kader netjes gelast en laten poederlakken in dezelfde kleur als ons gasfornuis.

Eerst wordt een tochtstrip op het houten kader geplakt, dan zetten we het glas op zijn plaats en zorgen we dat er achter het glas nog wat extra stro gestopt wordt. Terwijl Eefje het glas tegenhoudt, houd ik de stalen kader op zijn plaats en zodra deze voldoende op zijn plaats zit kan Eefje dan de kader vastschroeven zodat ik deze niet meer hoef omhoog te houden.

Het eindresultaat mag er zijn en we kunnen nu eindelijk ons fornuis ten volle benutten, want het stro is nu beschermd met vuurvast glas.

Ons "window of truth" en spatwand bestaat uit een vuurvast glazen raam dat met behulp van een stevige stalen kader op zijn plaats gehouden wordt.
Ons “window of truth” en spatwand bestaat uit een vuurvast glazen raam dat met behulp van een stevige stalen kader op zijn plaats gehouden wordt.