Stoelen en een handdoekenkast

Terwijl Eefje gisteren weg was om les te geven op de kunstacademie heb ik me thuis geamuseerd om de open ruimte tussen de skeletbalken boven het raam van de carport toch ook maar met stro op te vullen en dan af te werken met plankjes. Zo is deze ook helemaal afgewerkt en ook langs hier kwam er nog koude lucht naar binnen, dus da’s weer een gat minder langs waar de koude weer naar binnen kan komen. Vanachter het plafond van de studio kwam ook nog een flinke stroom koude lucht, dus de opening tussen de planchetten en het stro heb ik dan ook maar meteen met rotswol afgedicht.

Vandaag was de Ikea in Heerlen open en dus zijn Eefje en ik naar de Ikea geweest voor enkele aankopen. We komen thuis met:

  • een boekenkast die als handdoekenkast zal dienen op de badkamer
  • 8 stoelen met bijhorende stoelovertrekken
  • twee ijzeren buizen met haakjes, een korte om als handdoekenrek te dienen aan het afwaseiland, een lange om als keukengereirekje te dienen boven het werkblad van de keuken

Als we terug thuis komen vliegen we er meteen in en knutselen we samen de kast voor de badkamer in mekaar. We volgen zoals het hoort stap voor stap de instructies en zo is het eigenlijk een koud kunstje om zo’n kast in mekaar te steken. Alleen de deurtjes mooi laten aansluiten is ietsje moeilijker, maar dat hebben we onlangs nog kunnen afkijken van Papa Jef en uiteindelijk lukt het dan ook om de deurtjes mooi recht uit te lijnen. We zijn best trots op onze kast.

We hebben ondertussen best honger gekregen en dus gaan we ons eerst even belonen met ons wekelijks frietje alvorens we verder werken.

Met ons frietje achter de kiezen beginnen we weer met vernieuwde energie. Terwijl Eefje de handdoeken verzamelt en een plekje geeft in onze spiksplinternieuwe kast, begin ik alvast met enkele stoelen in mekaar te steken. Dit gaat uiteindelijk zo makkelijk en snel dat ik al met de laatste stoel bezig ben als Eefje naar beneden komt. In plaats van met de hand de bouten aan te draaien met het meegeleverde inbussleuteltje gebruik ik de schroefboormachine voorzien van een passende inbusbit. Zo gaat dat een stuk sneller en bovendien zitten de bouten zo allemaal netjes even vast.

Daarna overtrekken we samen de stoelen met de stoelovertrekken en daarmee is onze eetkamer nu helemaal ingericht.

De eettafel voorzien van 8 comfortabele stoelen. Nu nog licht en we zijn helemaal klaar om mensen te ontvangen, zie!
De eettafel voorzien van 8 comfortabele stoelen. Nu nog licht en we zijn helemaal klaar om mensen te ontvangen, zie!