Vloer in de berging: check!

Eefje heeft deze week een weekje vakantie en daar hebben we handig gebruik van gemaakt om verder te werken in de berging.

Zo is Eefje terwijl ik werken was op maandag alvast afdichtingstape gaan halen en heeft ze alle spleten in de OSB-vloer van de berging afgeplakt. Zo kon ik ’s avonds de overgang van de vloer naar de muur afplakken en daarna samen met Eefje de ondervloer leggen in de berging.

Op dinsdag willen we dan alvast beginnen met de laminaat in de berging, maar het vlot niet zo goed – vooral omdat ikzelf eigenlijk te moe was.

Als ik op woensdagavond thuiskom heeft Eefje een leuke verrassing voor me klaar. Ze heeft helemaal alleen al een goeie meter van de laminaat vloer gelegd. Zo ben ik meteen gemotiveerd om er weer in te vliegen en we werken voort totdat de hele vloer, behalve het stuk op het verhoogje voor de wasmachine, klaar is.

Vandaag is het valentijn, maar dat houdt ons niet tegen om verder te werken in de berging. We verplaatsen eerst de wasmachine en werken dan het laatste stukje vloer op het verhoog af. We beginnen met het luchtdicht afplakken van de naden en de gaten waar de gasleiding en afvoer naar boven komen worden met PU-schuim opgevuld en ook afgeplakt met de luchtdichte tape. Daarna leggen we de ondervloer en de laminaat en hiermee is de vloer in de berging helemaal klaar.

Morgen gaan we onze rekken omhoog hangen en dan is onze berging helemaal klaar voor gebruik en kunnen we eindelijk onze rommel netjes opbergen.