Vloer in de slaapkamer!

Na een productief weekend hebben we een rustige week achter de rug, maar zondag waren we weer helemaal gemotiveerd om er in te vliegen.

We beginnen met in de slaapkamer alles naar één kant van de kamer te verhuizen, inclusief het bed. Waarvoor geen plaats is, krijgt een tijdelijk plaatsje in de studio, badkamer en/of gang al naar gelang waar we plaats vinden.

Dan wordt de vloer van het vrijgemaakte gedeelte eerst grondig geveegd en gestofzuigd alvorens we hier onze ondervloer leggen en dan met de laminaat beginnen. De eerste rij laminaat leggen we hier aan tegen een lange rechte lat, want onze leemmuur waar we beginnen is op zijn zachtst gezegd niet 100% recht. Hierdoor zijn we gerust dat we toch recht vertrekken, want we weten ondertussen uit ervaring dat als je niet recht vertrekt je heel wat problemen krijgt bij het aankomen aan de andere kant van de kamer.

Als we iets over halfweg zijn met de vloer meten we met behulp van de winkelhaak eerst even na of we wel haaks op de binnenmuur bezig zijn en dat blijkt nogal mee te vallen. Oef!

We halen dan het frame van ons bed naar boven en op onze nieuwe vloer wordt dan meteen het bedframe in mekaar gepuzzeld, inclusief nachtkastjes. Deze hebben de afgelopen twee jaar geduldig gewacht in onze “stockageruimte” bij Papa Ronny. Daarna verhuizen we de lattenbodems en matras die we aan de andere kant van de kamer gezet hebben in het frame en daarmee is ons bed weer helemaal het oude. We kijken er al naar uit om hier straks in te slapen. Na twee jaar op enkel de lattenbodem en matras slapen gaat dat zaaaaaalig zijn!

Dan maken we nu de andere helft van de kamer leeg om ook hier de vloer te kunnen afwerken en even later is onze vloer in de slaapkamer helemaal af.

Eefje gaat meteen aan de slag om onze nieuwe vloer voor de eerste keer te kuisen en daarna verhuizen we de overige pakken laminaat van de studio naar een hoek op de slaapkamer. Zo is op de studio weer wat extra ruimte vrij en in de slaapkamer ligt de laminaat voorlopig niet in de weg.

Vrijdag komt Gert van E.V.I. om ons te helpen bij het installeren van ons domoticasysteem en dan kunnen we daarna eindelijk de lamp doen branden. Zodra we daarna ons eendraadsschema en situatieschema van de elektriciteit hebben kunnen we dan eindelijk onze keuring aanvragen en de elektricteit laten aansluiten op het net.

1 reactie


  1. //

    Vlijtig bezig geweest! Goed, hoor. Ik denk dat ik dringend nog eens moet langskomen voor een rondleiding en het afgeven van een kleinigheidje.

Comments are closed.