Licht!

Afgelopen vrijdag is Gert van E.V.I. langs geweest om de laatste elektrische aansluitingen in onze zekeringkast in orde te brengen. Zo is het domoticasysteem nu helemaal in orde en werden alle nog te voorziene aardingen in orde gebracht. Ondertussen heb ik me geamuseerd met het installeren van de software voor het programmeren van het domoticasysteem. Gert zet me even op weg en daarna kan ik aan de slag om alle drukknopjes te programmeren en een functie toe te wijzen.

Ik deel het systeem kamer per kamer in en ga dan systematisch te werk. Eerst worden per kamer alle ingangen (=drukknoppen) en uitgangen (=lamprelais of lichtpunten) gekoppeld aan de verschillende kamers en ruimten.

Daarna worden aan alle lichtpunten functies gekoppeld. Voorbeelden van functies zijn:

  • omschakelen 
  • seconde ingedrukt houden
  • 2 seconden ingedrukt houden
  • inschakelen met timer

Daarna worden de knoppen en lichtpunten gekoppeld via de functies en daarmee is alles klaar om eindelijk het licht te doen branden.

Alles werkt prima op de benedenverdieping, waar alle lichten al opghangen zijn. Daarnaast hebben we ook op de slaapkamer en in de studio/atelier alvast de lichten aangesloten. Een ware luxe om overal waar we komen nu het licht te kunnen aansteken en niet meer te hoeven sleuren met staanlampen en zaklampen.

Nu moeten we enkel nog wachten op het eendraadsschema en situatieplan om uiteindelijk onze elektriciteit te kunnen laten keuren en onze definitieve aansluiting aan te vragen. Daarna gaan we pas echt van onze elektriciteit kunnen genieten, want zolang alles nog via de werfkast binnenkomt moeten we er nog altijd op letten niet te veel gelijktijdig aan te zetten.