Wie wil er leren leemfinish zetten?

De muur die van de gang van het eerste doorloopt tot op zolder moet nog een laag leemfinish gezet worden. Dit is dus een muuroppervlakte van pakweg 8m breed bij 5m hoog. Omdat je het mooiste resultaat zonder zichtbare overgangen krijgt door de muur in 1 keer af te werken en dit te veel werk is om met twee te doen, zijn we op zoek naar mensen die ons hierbij willen helpen.

Enige ervaring met leem opbrengen is meegenomen, maar niet strikt noodzakelijk. We zullen het stap voor stap demonstreren en uitleggen, zodat je naderhand deze ervaring kan meenemen om eventueel in je eigen huis aan de slag te kunnen.

Wat we je zullen leren:

  • welk gereedschap heb je nodig?
  • leemfinish correct mengen: juiste hoeveelheid water, stro toevoegen, …
  • leemfinish aanbrengen met de spatel: hoe dik, techniek, …
  • leemfinsh afwerken met de spons: wanneer beginnen, hoe te werk gaan, …

Wanneer?

Op een zaterdag tijdens de paasvakantie, exacte datum zal afhangen van wanneer de meeste mensen zich kunnen vrij maken.

Wat kost het?

Niks, nada, noppes. We zullen voor mensen die de hele dag blijven zelfs een lekkere zelf gekookte spaghetti voorzien ’s middags.

Heb je interesse? Stuur dan een berichtje via de blog waarin je vermeldt welke zaterdag(en) – 6 en/of 13 april - je kan komen en of je de hele dag of enkel voor- of namiddag kan. Zodra we voldoende volk hebben verwittigen we je dan van de definitieve datum.