We kunnen bijna een douche nemen

Enkele weken geleden hebben we een super-deluxe-douchekraan gekocht bij Sterck in Aalst.

Omdat we zelf niet zo straf zijn in sanitair hebben we opnieuw een beroep gedaan op de mannen van Jeva om deze te installeren in onze badkamer. Om het een beetje uitdagend te maken voor de mannen waren er enkele probleempjes om op te lossen:

  1. Doordat we de douchebak niet hebben laten liggen bij het plaatsen van de tadelact kon deze niet zomaar op zijn plaats gelegd worden. De tadelact zorgt er namelijk voor dat deze net een paar centimeter te breed was om tussen de twee muren te passen.
  2. Onder de douchebak moest er iets voorzien worden zodat deze voldoende steun heeft als je op staan Want door deze enkel aan de randen te laten leunen op de voorziene balken leek ons niet zo’n goed idee.
  3. Er moest nog een sifon geplaatst worden voor de afvoer van het douchewater en daarvoor was er natuurlijk niet voldoende ruimte in de verhoogde vloer waarop de douchebak moet geplaatst worden.

Voldoende uitdaging dus om dit zeker niet zelf te willen proberen…

En hoe hebben ze deze problemen nu voor ons opgelost?

  1. Rondom werden de muren uitgeslepen zodat de douchebak daar in geschoven kan worden. Ook de plank op het einde van de verhoogde vloer wordt uitgenomen zodat de douchebak overal netjes past en perfect waterpas komt te liggen. Dit leek alvast een stuk simpeler dan het was.
  2. Onder de douchebak werd beton gegoten waarop de douchebak kan rusten. Zo kan deze niet verschuiven. We hadden van anderen hun ervaring al geleerd dat stenen geen goed idee zijn omdat deze na verloop van tijd toch los blijken komen.
  3. Waar het gat voor de afvoer in het plafond voorzien was werd wat extra ruimte voorzien om daarin netjes de sifon te laten passen. Rest ons nog enkel om dit beneden in de berging mooi weg te werken.

Het ophangen van de douchekraan zelf was uiteindelijk nog het makkelijkste om te doen, want dat is voor een goeie loodgieter een koud kunstje.

We kunnen nog niet meteen onze douche gaan gebruiken, want eerst moet het beton verder uitharden en daarna kan de douchebak rondom mooi afgekit worden zodat alles helemaal 100% waterdicht afgewerkt is.

We kijken er alvast naar uit!

Onze douchekraan met een retro-tintje past alvast perfect in onze badkamer.