Stap 2 naar een geweldig tuinhuis: bodemplaat als fundering

Vanmorgen om 6u waren de mannen van Lucon floors paraat. Terwijl Eefje alvast koffie zet en verse koffiekoeken bakt wordt in de kuil die ik gegraven heb eerst een plastic zeil gelegd en daarna het wapennet op zijn plaats gelegd. Tussen de twee netten worden speciale afstandhouders geplaatst zodat het wapennet overal even ver uit mekaar ligt en we een perfecte wapening krijgen voor de betonnen bodemplaat.

Het wapnnet ligt op zijn plaats. We zijn klaar voor het storten van het beton.

Het wapennet ligt nog maar net op zijn plaats of de betonmixer is er ook al. Raf is precies op tijd om te komen helpen om het beton met kruiwagens naar de kuil te rijden om het daar te storten. Met 4 kruiwagens en evenveel kruiers kunnen we net snel genoeg volgen om het beton van de mixer naar de kuil te brengen en het daar met de kruiwagen te storten.

Terwijl we bezig zijn komt Chris ook nog toe om even een handje toe te steken en met nog een man meer gaat het nog vlotter.

Met behulp van de laser wordt het beton perfect uitgestreken zodat de vloerplaat netjes waterpas komt te liggen.
De betonmixer en de kruiwagens worden na gebruik direct netjes afgespoeld. Zo kan het beton niet uitharden en is alles perfect proper en klaar om opnieuw gebruikt te worden.
Het beton ligt perfect vlak en waterpas. De ideale vloer om ons tuinhuis op te bouwen.

De vloerplaat ligt perfect dankzij het professionele werk van de mannen van Lucon Floors en we kunnen samen genieten van de verse koffie en koffiekoeken.

Ons tuinhuis wordt geleverd tijdens de paasvakantie, dus heeft het beton ruim de tijd om uit te harden. Zo zijn we alvast zeker van een perfecte fundering waardoor het opbouwen van het tuinhuis een stuk gemakkelijker zal zijn.