De inrit is klaar!

Dinsdagochtend zijn de mannen van van Logten & Co alweer heel vroeg van de partij. Nu de stabilisé een week tijd gehad heeft om uit te harden is het tijd om de grindmatten en kiezel terug te leggen om de inrit verder af te werken.

Een deel van de grindmatten is te zeer beschadigd om opnieuw gebruikt te worden en deze worden dan ook vervangen door nieuwe grindmatten. Waar de matten rond de putdeksels moeten komen te liggen worden deze zo nipt mogelijk uitgesneden en er netjes rond gelegd.

De matten worden van de straatkant richting de tuin op hun plaats gelegd.

Vooraan op de inrit worden de nieuwe matten gelegd. Daar is het het belangrijkste dat alles goed op zijn plaats ligt, want daar heeft de inrit het meeste te lijden onder het binnenrijden met de auto. Waar de inrit aansluit aan de tuin worden de matten als een heuse legpuzzele in mekaar gepuzzeld om zoveel mogelijk van de kapotte matten te kunnen recupereren.

De kiezelsteentjes zelf worden er met de kruiwagen en de schup verdeeld en daarna met de hark netjes verdeeld over de hele oppervlakte. Het is zo uiteraard heel wat meer werk dan met de bobcat, maar je bent dan wel zeker dat je de ondergrond niet beschadigt.

Met de kruiwagen worden kiezels in de matten gekieperd.
En dan wordt alles netjes met de hark verdeeld.
Het eindresultaat is een prachtige inrit die overal netjes gelijk ligt!

Vandaag waren het eindelijk de laatste loodjes voor een perfecte inrit: beton rond de putdeksels zorgt ervoor dat deze stabiel liggen en blijven. We zullen hier dus zonder problemen over kunnen rijden zonder ons zorgen te moeten maken of ze al dan niet op hun plaats blijven liggen.

De trap aan de ingang wordt ook terug op zijn plaats gezet en daarmee is het werk achter de rug.

De toegang wordt wel nog even afgespannen, want we moeten nog minimum een week wachten voordat we met de auto over onze inrit mogen rijden. Een goeie raad die we zeker gaan opvolgen.

In ieder geval zijn we zeer tevreden met het eindresultaat. Nu wordt het weer sparen om de rest va de voortuin op dezelfde manier te laten aanleggen. We weten nu wat het ongeveer zal kosten, dus kunnen we ons weer een extra doel voorop stellen.

De putdeksels liggen perfect op hun plaats met een solide betonnen fundering eronder.