De meisjeskamers helemaal opgevrolijkt!

Onze twee schatten van dochters hebben hun eigen kamertje, maar tot nu toe was die eigenlijk best saai.

Behalve wat stickers op de inbouwkasten was er weinig kleur in hun kamer te bespeuren. Hoog tijd om daar wat aan te veranderen!

We hebben van de kerstvakantie gebruik gemaakt om met een beetje verf een heel verschil te maken. Het heeft zo zijn voordelen om getrouwd te zijn met een “meester in de schilderkunst”!

In de Ikea hebben we twee zwevende rekken gekocht waarop de meisjes hun eigen schilderwerkjes kunnen zetten. De raamkozijnen kregen een vrolijke kleur en op de muur staat nu een schitterende magnetische boom waardoor ze met een paar kleine maar sterke magneten hun eigen tekeningen en foto’s kunnen ophangen.

En hoe hebben we dat allemaal gedaan?

De raamkozijnen opvrolijken

Ikzelf ben geen kunstschilder, dus ik mag het makkelijkste schilderwerk voor mijn rekening nemen: de raamkozijnen van de dakramen.

Eerst goed afplakken rondom met schilderstape, dan primer zetten op de mdf van de raamkozijnen. Dat doen we in 2 lagen om een mooie egale dekking te krijgen.

Daarna de kleur zetten in maar liefst 3 lagen om een perfecte egale kleur te krijgen. Op Lien haar kamer wordt het raamkozijn zo prachtig roze, op Lotte haar kamer fel groen!

De rekjes voor de schilderwerken

Gekocht in de Ikea en saai wit, maar met een beetje verf wordt dat al gauw veel minder saai. De voorste zijde van de bodemplank krijgt een mooi kleurtje: opnieuw roze voor Lien, fel groen voor Lotte.

Eerst een laagje primer en dan de kleur in 2 lagen eroverheen met de roller: 3 keer 5 minuutjes werk, maar een wereld van verschil!

Een prachtige magnetische boom op de muur

Mijn vrouwke is een fantastische kunstschilder en dus mag zij de boom op de muur voor haar rekening nemen.

Eerst wordt de boom met potlood op de muur geschetst. Om dat makkelijker te maken projecteert Eefje het ontwerp van de boom op de muur met onze draagbare projector.
Daarna worden de boom, vogels en blaadjes ingekleurd met primer. De primer wordt in 2 lagen gezet om een egale dekking te verzekeren.
Daarna wordt de maagneetverf gezet, weer in 2 lagen. De magneetverf zorgt ervoor dat je met magneetjes vanalles tegen de boom zal kunnen hangen.
Als laatste wordt de kleurverf ook weer in 2 lagen gezet. De boom wordt zo mooi blauw, de blaadjes groen en de vogeltjes roze.
Het eindresultaat op Lien haar kamer: een blits roze raam, een leuke spiegel en een fantastische boom!
En op Lotte haar kamer een blits groen raam en dezelfde spiegel en super boom.

En daarmee is de meisjeskamer nu een echte meisjeskamer met elk hun eigen gekozen blitse kleuraccent!