De eerste strobalen kunnen er bijna in….

Gisteren en vandaag hebben papa Jef en ik, maar vooral papa Jef de latten tegen de onderkant van het plafond geklopt, of beter “geschoten”, zodat dit weekend de eerste strobalen in het dak kunnen.

Papa Jef schiet de latten vast met het nagelpistool.

Als alle latten op hun plaats liggen, is het tijd om de uitsparingen voor de Velux-ramen te voorzien. Papa Jef zaagt eerst de openingen voor de twee Velux-ramen, waarna er een kader geplaatst wordt waar dan later het raam in geplaatst kan worden.

Papa Jef plaats het kader voor de Velux-ramen.
Papa Jef staat op het dak om het kader langs de buitenkant vast te zetten.

Nadat de raamkaders voor de Velux-ramen klaar zijn, legt Papa Jef me uit hoe we tewerk moeten gaan om het stro in het dak te steken en het onderdak op zijn plaats te leggen.

We knutselen ook nog een bak om het stro in te leggen om deze dan met de kraan naar boven te hijsen zodat we niet baal per baal omhoog moeten brengen. Terwijl we daarmee bezig zijn komt mijn ventje thuis van het werk. Papa Jef legt ook aan hem uit wat er morgen allemaal moet gebeuren om het stro correct op zijn plaats te krijgen en het onderdak er boven te bevestigen zodat het er niet kan door regenen. De bak voor het stro moet ook nog verder afgewerkt worden, maar Jean Marie ziet dat allemaal zitten.

Hij spreekt met Jens af om morgen tegen 15u op de werf te zijn zodat er alvast met de voorbereidende werken gestart kan worden alvorens het stro geleverd wordt. De boer zal immers tegen de avond het stro komen leveren. Ik ben al lang blij dat we er niet weer extra vroeg uit moeten en eindelijk nog eens wat kunnen uitslapen…

Hieronder zien jullie dan het resultaat tot en met vandaag. Alles is klaar voor het stro. We kunnen bijna niet wachten!

Ziezo, hetdak is klaar voor het stro!!