Het plafond in de keuken is klaar!

Vandaag is Eefje langs Paesen gepasseerd om te zien of de delen van de Velux die we niet nodig hebben terug genomen kunnen worden. Helaas, de binnenafwerking kan niet terug genomen worden, dus die gaan we via Kapazaa of iets dergelijks moeten verkopen. Als jullie dus iemand weten die een of twee Velux-ramen wil plaatsen, maat 118cm x 98cm en de binnenafwerking kan gebruiken, geef maar een seintje. Ze zijn te koop met een korting van 25% op de winkelwaarde!

Terwijl Eefje naar Paesen was heb ik me geamuseerd met het monteren van onze verstekzaagmachine. Dat leek heel simpel, maar ik ben er toch wel een paar uur mee zoet geweest. Eenmaal gemonteerd willen we dat ding natuurlijk een keertje testen. Mannen en hun nieuw speelgoed, he… Dat is echter niet zo evident. Om de één of andere reden wil de cirkelzaag niet omhoog en zo krijg je er dus geen dikke balk door. Dan toch maar eens de handleiding lezen. Aha! Eerst borgschroef opzij en dan lukt het wel. Het ding maakt best veel lawaai, maar rechtdoor zagen is nu absoluut een koud kunstje. Laat die balken maar komen!

Daarna werken Eefje en ik samen verder aan het plafond van de keuken totdat dit helemaal dicht is. We komen mooi gelijk uit aan het einde van de kamer, dus alle planken liggen mooi evenwijdig. Perfect werk geleverd door mijn vrouwke dus!

En zo ziet het plafond er dus langs boven uit, inclusief enkele plooistoeltjes die al klaar staan om morgen onze lunch op te eten...

We sluiten de dag af door met een koord en een gewicht uit te meten waar we een opening in het plafond moeten laten om de schoorsteen te laten doorkomen en leggen nog een hoop planken klaar voor morgen. Dat spaart morgen alvast wat extra tijd!