Het plafond op de gelijkvloers is klaar!

Vanmorgen rond kwart voor acht waren we alweer present. Jens komt ons vandaag immers weer een handje toesteken en aangezien Papa Ronny hem onderweg naar het werk komt afzetten verwachten we hem tussen 7u30 en 9u, afhankelijk van hoe laat Papa Ronny moet beginnen.

We zijn net begonnen met het recht zetten van de draagbalken van het plafond boven de traphal en de berging als Jens toekomt. Uiteraard zetten we hem meteen aan het werk en met zijn gedrieën storten we ons op het op maat zagen en vast kloppen van de planken die het plafond vormen. Met zijn gedrieën schiet het werk heel goed op en tegen de middag ligt het plafond helemaal dicht. Enkel het stukje waar de trap toekomt laten we voorlopig nog open, want hiervoor moet eerst onze voorlopig trap verplaatst worden en enkele extra draagbalken toegevoegd worden.

Terwijl Eefje en ik de camionette wegbrengen voor een onderhoudsbeurt, begint Jens alvast met het zagen van korte plankjes die net tussen de twee plafonds passen. In het midden tussen de twee kamers liggen de twee draagbalken van het houtskelet en omdat de planken parallel niet dragen in de opening van 10cm, leggen we korte plankjes in de andere richting. Een goed idee van mijn vrouwke!

We hadden als andere optie geprobeerd om tussen de balken enkele draagbalkjes tussen de draagbalken vast te slaan. Maar omdat de balkjes niet op hun plaats blijven bij het inslaan van de nagels laten we dit plan varen en gaan we voor plan B, de plankjes in de andere richting.

Het eindresultaat mag gezien worden!

Het plafond op het gelijkvloers is klaar.

Nadat het plafond klaar is wordt er verder gewerkt aan de muren op de benedenverdieping. We beginnen met de muur van de keuken. Daar moet een hoek gemaakt worden en deze brengt een extra uitdaging mee.

Om te beginnen wordt in de achtermuur het smalle stukje muur opgevuld met stro. De balken op maat zagen gaat met de verstekzaag als een fluitje van een cent en da’s al goed meegenomen.

Om de verbinding te maken in de hoek met de andere muur wordt er op het einde van de muur een extra verticale balk gezet. Deze perfect vastzetten op zijn plaats blijkt geen sinecure en aangezien het stilaan etenstijd geworden is, besluiten we om dit morgen verder op te lossen.