Ook strobalen kunnen blijkbaar koppig zijn…

Vanmorgen moesten we eerst even langs de garage passeren voor een nazicht van ons werkpaardje en dus zijn we pas tegen de middag er echt kunnen invliegen.

We beginnen beneden in de keuken met het maken van het kader voor de buitendeur. Hiervoor moet op 2m15 hoogte een balk horizontaal in het deurgat geplaatst worden tussen de twee verticale balken van het houtskelet. Deze balk moet perfect waterpas zijn zodat het plaatsen van de deur achteraf makkelijker zal zijn.

Om te beginnen zagen we twee juffers op de milimeter nauwkeurig en bevestigen deze dan aan mekaar zodat we een nieuwe balk van exact 36cm breed krijgen. In het deurgat brengen we merktekens aan in het deurgat op de exact juiste hoogte en daarna klemmen we de balk op zijn plaats. Dat is niet zo heel eenvoudig en vergt hier en daar een “stevige tik” van de hamer. Op deze manier gaan we die dus nooit perfect waterpas krijgen.

Eefje suggereert om eerst L-ijzers onder de balk op hun plaats te schroeven op de exact juiste hoogte waar de balk op kan rusten. We kloppen de balk dus omhoog tot hij een stuk boven de merktekens hangt en bevestigen daarna de L-ijzers mooi op hun plaats. Daarna wordt met het betere hamerwerk de balk perfect op de ijzers gelegd en tussen de steunbalken gezet. Even nameten met de waterpas en jawel: perfect waterpas!

Daarna begeven we ons terug naar de slaapkamer op de eerste verdieping om daar de muur waar we mee bezig waren verder af te werken. De opening die we nog moeten opvullen is slechts 21.5cm hoog aan de linkerkant en daarnaast tussen 32cm en 34cm. Om de een of andere reden wil het juist op maat splitsen van de strobalen niet echt goed lukken en de balen die juist zijn hebben ook al niet veel zin om tussen de balken geschoven te worden. Na enkele uren serieus zwoegen en enkele liters zweet (’t was vandaag behoorlijk warm, he!) geven we er uiteindelijk voor vandaag de brui aan en besluiten om morgen met nieuwe moed en nieuwe kracht er opnieuw tegenaan te gaan.

Duimen maar dat het morgen iets beter lukt… In ieder geval gaan we bewijzen dat wij koppiger zijn dan strobalen!