Een nieuwe ontdekking: PU schuim

Deze week hadden we ons voorgenomen om aan de muren van de garage vooraan het huis te beginnen.

Maar voordat we aan de muren kunnen beginnen, moet eerst de ruimte tussen de betonplaat en de dragende balken van het houtskelet opgevuld worden met PUR-platen. We hebben hiervoor isolatieplaten gehaald van 10cm dik, die net niet dik genoeg zijn om de ruimte helemaal op te vullen. Eefje heeft op school nog wat dunnere isolatieplaten van de container kunnen redden en die gebruiken we dus om op te vullen totdat de PUR-platen ongeveer gelijk komen met de onderkant van de balk.

De kier die nog overblijft wordt dan opgevuld met PU-schuim. Dit is een geweldig spectaculair product om mee te werken. Je spuit met het pistool het schuim in de voegen en dit zet meteen uit en vormt een schuim dat alles perfect luchtdicht afsluit.

Met PU-schuim worden de laatste voegen opgevuld voor een perfect luchtdicht resultaat.

Het schuim wordt vrijwel onmiddellijk hard, maar volgens de verpakking duurt het 6 uur eerdat dit belast mag worden. Er wordt zaterdagavond dus hard doorgewerkt om alle platen op hun plaats te krijgen en de kieren dicht te spuiten voor het donker wordt.

Zondag zijn we dan weer vroeg op de werf om te beginnen aan de stromuren van de garage.

Eerst wordt de ruimte tussen de balken van het skelet opgevuld met stro en goed aangedrukt en daarna beginnen we met het bouwen van onze muren, net als we ondertussen al gewoon zijn.

Als we hiermee bezig zijn krijgen we bezoek van Papa Jef en Martine. Voor een keertje komen ze langs als “toerist”. We nemen samen onze lunchpauze en terwijl Papa Jef en Martine gaan fietsen, bouwen wij verder aan onze stromuren.

Met de hitte van vandaag – nooit gedacht dat ik dat in oktober zou moeten schrijven – is het werk extra vermoeiend en tegen dat Papa Jef en Martine terug komen van fietsen is onze kaars ver uit. Er wordt dus opgeruimd, ondanks het feit dat de muur nog niet helemaal af is.