Het woongedeelte op de eerste verdieping is ook klaar…

Vandaag hebben we de badkamermuur verder afgewerkt. Gisteren zijn we door tijdsgebrek moeten stoppen zonder dat de laatste strobalen bovenaan op hun plaats gezet waren.

De muur van de badkamer, bijna klaar...

Als de muur van de badkamer klaar is hebben we nog energie over en dus gaan we nog even door. Er zijn nog twee hoeken op de eerste verdieping waar we een zuil moeten plaatsen zodat de ramen hierop kunnen aansluiten.

Terwijl Eefje de balken op de juiste lengte zaagt, plooi ik alvast nog wat ijzers zodat deze klaar zijn om op de aandrukbalken te zetten. Er moeten immers nog wel wat strobalen geperst worden.

We beginnen daarna met de zuil op de hoek van de woonkamer en de studio. De eerste balk rechtop zetten gaat als een fluitje van een cent, net als de tweede. Ideaal! Daarna steken we er eerst de op maat gemaakt strobalen tussen en tenslotte wordt de zuil afgesloten met nog twee verticale balken. Ook deze passen perfect, zodat het werk goed opschiet.

Alvorens we de zuil in de hoek boven de vide op zijn plaats zetten, verplaatsen we eerst even onze stelling. Kwestie van toch een beetje veilig te werken, nietwaar!

Ook hier is de eerste balk een fluitje van een cent. Maar de tweede wil er niet goed tussen. Blijkbaar een milimeterke te lang. Even een beetje inkorten door er eens met de zaag langsaf te gaan en daarna gaat ook deze vlot op zijn plaats. Ook hier wordt de zuil weer eerst opgevuld met stro alvorens hij gesloten wordt met de twee laatste verticale balken.

Daarmee hebben we ons doel voor dit weekend alweer bereikt: de muren van het woongedeelte op de eerste verdieping zijn klaar.

De volgende week beginnen we met de studio/schilderatelier. Hierin moeten we nog een raam uitsparen en dit zal ook weer voor de nodige uitdagingen zorgen, maar dat zijn we ondertussen gewoon.

Een beeld van benedenuit van de hoogste doorlopende muur.