Het stro is bijna op en de muren zijn bijna klaar…

…het blijft spannend om te zien of we genoeg stro gaan hebben voor de muren die nog gebouwd moeten worden.

Jens en Eefje hebben gisteren flink doorgewerkt en dus is er alweer een stapel stro in de muren verdwenen. De schilderatelier/fotostudio is bijna klaar. Enkel het stro boven het raam en dat van de zijmuur moet nog geplaatst worden.

Eefje en ik hebben vandaag  het stro boven het raam voor onze rekening genomen. Dat was allesbehalve simpel, maar met vereende krachten hebben we ook dit weer tot een goed einde kunnen brengen. Bij het aandrukken van het stro boven het raam kwam zowaar de balk die we tussen het skelet en de balk boven het raam zat, los door de druk van het stro. We hebben dan de balk maar gestut met een extra verticale balk om er zo voor te zorgen dat het raamkader zijn vorm blijft houden.

Daarna willen we beginnen met de muur van de zolder langs de achtergevel. Voordat we daaraan kunnen beginnen moet wel nog stro tussen de balken gestopt worden boven het raam van onze slaapkamer. De buizen voor de afwatering en het sanitair liggen daar nog in de weg en die worden dus even van plaats verhuisd. Dan wordt er een stelling afgebroken en verhuisd zodat we de ruimte tussen de balken langs onder kunnen afsluiten met een triplex plank. En als deze goed vastzit, wordt de stelling opnieuw afgebroken en verhuisd naar de zolder, waar we die de komende dagen zullen nodig hebben. Het afbreken en opstellen van stellingen gaat tegenwoordig als een fluitje van een cent, zodat we er al lang niet meer tegen op zien om een stelling te verhuizen.

Op zolder begin ik met de strobalen uit het dak te halen tussen de laatste twee balken van het dak. Deze hebben we destijds overal consequent teveel ingestoken en moeten er eerst weer uit zodat we de muur naar boven kunnen laten doorlopen. Ondertussen maakt Eefje alvast de strobalen voor de muur een beetje rechter zodat die beter aansluiten. De tijd vliegt en het is alweer bijna tijd om naar huis te gaan. We sluiten de werkdag (ja voor ons is 1 november ook een werkdag) af door de eerste twee rijen strobalen in de muur te plaatsen en deze aan te drukken.

Morgenavond gaan we verder werken aan deze muur. We hebben al een idee hoe we de spits van het dak gaan aanpakken, maar de praktijk zal moeten uitwijzen of de theorie werkt…