Krachttoeren…

Vanmorgen om 10u hebben we afgesproken om bij onze stroboer, Emmanuel, een 60-tal extra strobalen te gaan ophalen. Omdat Eefje in de voormiddag moet werken, zal Niels met mij meerijden om te helpen de strobalen in onze camionnette en remork te laden. En maar een geluk dat Niels erbij was, want achteruit rijden met nen remork, dat lukt mij echt nog altijd niet.

We rijden twee keer op en af, want we krijgen maar 30 strobalen per keer mee: 12 in de remork en 18 in onze camionette. En als alles gelost is, staat onze keuken weer vol met strobalen…

Op donderdag werd het glas voor de vaste ramen geleverd en dat moet vandaag binnen gezet worden. Nadat we de broodjes die Eefje is gaan halen verorberd hebben komt ook Papa Jef toe en samen dragen we het glas naar binnen en zetten we dit klaar op de verdieping waar het glas in de ramen gezet moet worden.

Om de ramen naar de eerste verdieping te halen, worden deze op een speciaal hiervoor gemaakte richel gezet en dan met de lier omhoog getrokken. Eefje en Papa Jef zetten deze beneden klaar op de richel en Niels en ik halen ze op de eerste verdieping er af.

Het moet gezegd na 23 ramen van tussen 44kg en 63kg per stuk begint de rug toch lichtjes te klagen en zijn we blij dat alle ramen netjes binnen staan.

Eefje heeft nog wat energie op overschot en dus wordt er nog een raam afgewerkt alvorens we de remork weer bij ons moeke afzetten en daarna onze welverdiende frietjes gaan eten.