Een weekje schilderen…

De hele week werd er ’s avonds en overdag flink doorgewerkt zodat tegen het einde van de week alle vaste ramen hun eerste laagje verf gekregen hebben. Terwijl Papa Ronny en Eefje op donderdag bezig waren met schilderen werden ook de ramen voor onze ramen van RaameXpress geleverd. Da’s alvast mooi op tijd!

Vrijdagmorgen kwam Papa Jef de dorpels voor de ramen en deuren brengen, inclusief een extra staaltje voor de verfwinkel. Omdat we liefst ook de dorpels ongeveer in dezelfde kleur krijgen als de ramen en deuren, brengen we dit balkje binnen zodat onze verfspecialist ook voor dit hout een verf kan mengen om de kleuren op mekaar af te stemmen. Geen eenvoudige taak, want het is weer een andere kleur hout.

Op zaterdag komt Niels ook een handje toesteken en terwijl Eefje boven op zolder het laatste raam van verf voorziet, bouwen Niels en ik de smalle stromuur op de hoek van de schilderatelier. Zo is deze hoek helemaal klaar en kunnen we later de muur op zolder ook verder afwerken.

Op zondag zijn we alvast begonnen met het tweede laagje verf. Dit gaat iets minder makkelijk omdat de verf minder snel droogt, waardoor we moeten jongleren met de ramen om deze te kunnen laten drogen terwijl we een volgend raam schilderen. De ruimte in de schilderatelier is net groot genoeg om zo twee ramen gelijktijdig te kunnen doen, maar we moeten toch af en toe wachten totdat de verf droog is. Intussen houden we ons bezig met triplex platen onder de balken te kloppen tussen twee ramen. Zo zijn deze alvast klaar om ook daarin stro te kunnen stoppen als we zover zijn.