Heel veel stellingen bouwen…

Vandaag hebben we afgesproken met Niels. Hij zal de laatste ramen afwerken door deze met silicone af te kitten.

Terwijl Niels alvast aan de laatste twee ramen aan de zijkant begint, bouwen Eefje en ikzelf achteraan het huis een stelling want straks moet nog het raam helemaal bovenaan op de zolder gedaan worden en daarvoor zullen we hoog omhoog moeten bouwen!

Bovendien is er nog wat plastiek losgekomen aan de achtergevel waardoor een deel van het stro niet meer beschermd is tegen de regen. Vermits er nog wel wat regen voorspeld is voor de komende dagen willen we ook dit gelijk weer in orde brengen.

We zitten net 2 stellingen hoog als Niels gedaan heeft met het afkitten van de ramen aan de zijgevel. Samen bouwen we dan de stelling verder omhoog totdat we 3 en half hoog staan. Voor onze eigen veiligheid wordt de stelling ook extra verankerd.

De stelling staat 3 en half hoog. Nu kan Niels eindelijk beginnen aan het afkitten van het raam van de zolder.

Als Niels aan het laatste raam begint wil de siliconenspuit op luchtdruk niet meer meewerken. Gelukkig hebben we een goeie gebuur die ons zijn manuele silconenspuit wil lenen zodat Niels het laatste raam ook kan afwerken.

Daarna zorgen we nog voor het opnieuw bevestigen van de plastiek zodat ons stro beschermd is en dan is het alweer stikdonker en zit onze werkdag er op.

En zoals beloofd nog enkele foto’s van de binnenmuren waaraan we gisteren gewerkt hebben:

De binnenkant van de binnenmuur. Hier zie je goed hoe de verticale balken verstevigd worden met de in verband geplaatste horizontale balkjes.
Langs de buitenkant wordt de binnenmuur met OSB-platen bekleed. Zo wordt deze stevig genoeg om er eendert wat aan te bevestigen.